De tip van Diederik.

Geef deze kerst stof tot nadenken cadeau.

Geef de denkers en filosofen deze Kerst stof tot nadenken cadeau met een goed boek. Laat hen in het leven van toonaangevende personen duiken, voer hen terug in de geschiedenis of verras ze met een boek over hedendaagse thematiek. Met een boek geef je meer.

Cadeautips voor stof tot nadenken

Klik op de covers voor meer informatie en recensies, log in of maak een account aan om de boeken op je cadeaulijst te zetten.

(3)
  Mijn cadeaulijst
Hoe zouden de kranten met de kennis van nu verslag hebben gedaan van het laatste oorlogsjaar in Nederland? Met deze vraag in het achterhoofd begon de NOS in augustus 2019 met het ambitieuze project 75 jaar bevrijding. Rijkelijk geïllustreerd.
(94)
  Mijn cadeaulijst
Obama is openhartig over de krachten die hem in eigen land en elders tegenwerkten, eerlijk over de invloed die het verblijf in het Witte Huis had op zijn vrouw en kinderen. Daarnaast is hij niet terughoudend in het delen van zijn onzekerheden en teleurstellingen.
(18)
  Mijn cadeaulijst
Een sterkere bloedsomloop heeft een positief effect op het hartvaatstelsel, de hersenen én ons immuunsysteem! Hoe vaak we moeten bewegen, en om welke voedingstoffen het gaat wordt toegankelijk en toch uitdagend uitgelegd. Een boek voor mensen die écht willen investeren in een gezond leven.
(37)
  Mijn cadeaulijst
Het leven speelt met mij laat zien hoe en waarom wij soms tot de meest onmogelijke beslissingen worden gedreven. Grossman beschrijft als geen ander hoe trouw en politieke ideologie de kern van een gezin kunnen raken en de grens tussen standvastigheid en verraad vervaagt.
(274)
  Mijn cadeaulijst
Met de precisie van een Zwitserse meester-horlogemaker neemt Joël Dicker ons in deze duivelse en adembenemende roman mee naar het hart van zijn geboortestad, waarbij een liefdesdriehoek, machtsspelletjes, verraad en jaloezie op de achtergrond meespelen.
(0)
  Mijn cadeaulijst
Via oude kaarten en documenten ontdekken we dat de meeste hun oorsprong in de middeleeuwen hebben en al eeuwenlang meegaan. Dat verklaart waarom sommige Hollanders zich Waterlander en sommige Brabanders zich Kempenaar noemen.
(61)
  Mijn cadeaulijst
Alles wat je altijd al wilde weten over mannen maar nooit durfde vragen. Het biedt een kwetsbare en grappige inkijk in hoe De Moderne Man zichzelf tegenwoordig ziet, en hoe ‘mannelijk’ hij denkt over een hele reeks aan onderwerpen.
(26)
  Mijn cadeaulijst
Splinter krijgt dagelijks reacties op zijn openhartige verhaal over zijn coming-out. Reacties van ouders, van jongeren die met dezelfde worsteling kampen, van ouderen die zichzelf herkennen in het verhaal, van mensen uit de LGBTQ+-gemeenschap, van docenten en nog vele anderen.
(49)
  Mijn cadeaulijst
Een huiveringwekkende strijd, een wrede belegering, die maar liefst tien jaar zal duren. Troje is het klassieke verhaal waarin heldendom en haat, liefde en verdriet, wraak en spijt, hoop en wanhoop samenkomen. In deze grootse mythe wordt de mens tot op het bot ontleed.
(0)
  Mijn cadeaulijst
Schilthuizen en Vonk nemen ons mee op safari door de geschiedenis van de natuurwetenschap: van de allereerste insectenverzameling van een driejarige prins tot de precieze kunst van natuurkundig illustreren en overzeese verzamelexpedities. Vermakelijk en verrassend van begin tot eind.

Geef deze kerst meer met een boek.


De tip van Siham en meer cadeautips voor een steuntje in de rug.

De tip van Diederik en meer cadeautips voor stof tot nadenken.

De tip van Ellie en meer cadeautips voor kippenvel.

De tip van Robert en meer cadeautips voor een brok in de keel.

De tip van Nadia en meer cadeautips voor een nieuwe smaak.

De Hebban Cadeaugids voor nog veel meer cadeau-inspiratie.

De tip van Diederik Jekel

(19)
  Mijn cadeaulijst

De Hebban Crew wenst je alvast fijne feestdagen.

Elke dag een verrassing? Bezoek dan vanaf 1 december de
Hebban Adventskalender